Ilmastointihuolto

 Käytössämme on huoltolaitteet sekä perinteiselle r134a kylmäaineelle, sekä uudemmalle r1234fy aineelle.

Auton ilmastoinnin tehtävänä on paitsi viilentää, myös puhdistaa sisäilmaa ja poistaa huurretta ikkunoista. Toimiva ilmastointi lisää ajomukavuutta ja turvallisuutta.

Suljetun ilmastointijärjestelmän kylmäaine hupenee vuosittain noin 10–15 %, minkä myötä ilmastointilaitteen viilennys ja kuivatusteho vähenee.

Kylmäaineen mukana ilmastointijärjestelmässä kiertää myös kompressoria voiteleva öljy. Mikäli öljyä ei kierrä riittävästi, voi se johtaa kalliiseen kompressorivaurioon. Näiden seikkojen vuoksi ilmastointihuolto suositellaan tehtäväksi kahden vuoden välein. Samalla suosittelemme myös raitisilmasuodattimen vaihtoa.

Autojen ilmastointijärjestelmissä kiertävä kylmäaine on ilmastoa lämmittävä ympäristömyrkky. Sen vuoksi on edesvastuutonta täyttää vuotavia järjestelmiä. Jos havaitsemme järjestelmässä vuodon, koeponnistamme sen typellä vuotokohdan löytymiseksi. Vasta kun järjestelmä on taas tiivis, se täytetään kylmäaineella.
 
EU on asettanut kylmäaineille tuontirajoituksia juuri niiden ympäristölle vaarallisuuden vuoksi. Sen myötä myös niiden hinnat ovat kohonneet. Meillä ilmastointihuollot hinnoitellaan niin, että asiakas maksaa vain ja ainoastaan mahdollisesti lisäämään jouduttavasta kylmäaineesta. Esimerkiksi jos auton järjestelmän tilavuus on 500 grammaa ja siellä on ainetta jäljella 400 grammaa, laskutamme kylmäainetta vain puuttuvan 100 grammaa.